Bedrukte pennen: ook leuk voor tablets

Je kunt pennen bedrukken om op een stuk papier te schrijven en te schetsen. Maar wil je op je tablet tekenen of aantekeningen maken? Dan moet je investeren in een stylus. Een stylus is een penvormig invoerapparaat waarmee je op het scherm van je tablet kunt schrijven of tekenen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Het ontwerp van de stylus is gemaakt om eruit te zien als echte pennen. Er zijn veel redenen waarom je misschien een stylus wilt gebruiken in plaats van je vinger. Ten eerste kun je hiermee precies op het scherm tekenen en schrijven. Bovendien gebruiken veel mensen liever een stylus vanwege het glijvermogen. Ze glijden over het glas met minder wrijving dan je vinger zou hebben gedaan. Als je een nieuwe stylus wilt aanschaffen, moet je rekening houden met onderstaande aspecten.

Controleer de compatibiliteit:

Je kunt pennen bedrukken bij Promofit om je stylus to personaliseren. Er zijn echter verschillende soorten. Elk product heeft een andere compatibiliteit. Als je een stylus gaat kopen, moet je controleren of deze compatibel is met je tablet. Zo ondersteunen Apple’s iPad Pro en Microsoft Surface slechts een beperkt aantal stylussen. De meeste Android tablets ondersteunen echter bijna alle soorten actieve en passieve stylussen. Dus als je een actieve stylus op je Android tablet wilt gebruiken, zal deze waarschijnlijk zonder problemen werken, en vice versa voor passieve.

Kies een actieve stylus

Als je een artiest of ontwerper bent, is een actieve stylus zeker een goede keuze voor jou. Het heeft een drukgevoeligheid die het tekenen of schrijven op je tablet nauwkeuriger maakt. De meeste hebben echter batterijen nodig, zodat ze de signalen terug naar je tablet kunnen sturen. Sommige worden geleverd met oplaadbare batterijen, terwijl andere er helemaal geen hebben. Zorg ervoor dat je er een koopt die aan je behoeften voldoet.

Bekijk de kenmerken van de stylus

Sommige tablets worden geleverd met ingebouwde pennen, maar als die van jou dat niet heeft, kun je er een apart aanschaffen met extra functies zoals drukgevoeligheid en handpalm afwijzing. De meeste stylussen bieden drukgevoeligheid. Hoe hard je erop drukt is van invloed op hoe dik de lijn wordt bij het tekenen of schrijven. Met deze functies kun je vloeiende lijnen en strepen maken wanneer je je tablet gebruikt voor kunst doeleinden, zoals schilderen of tekenen. Heb je dit nog nooit geprobeerd? Dan wordt het misschien eens tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *