Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een tafeltennistafel?

Een tafeltennistafel is leuk om mee te spelen binnen je gezin, maar ook met vrienden. Het is best een intensieve sport, ook al wordt dat onderschat. Als je gaat kijken bij tafeltennistafels dan zal je zien dat er verschillende modellen zijn. Zo kan je gaan voor een model dat binnen moet staan, maar er zijn ook tafels die je buiten kan plaatsen. Er zijn dus meerdere vragen die je jezelf moet stellen en dingen waar je op moet letten als je een exemplaar wilt gaan aanschaffen. 

Wil je een indoor of een outdoor tafeltennistafel? 

De belangrijkste eerste vraag is of je de tafeltennistafel binnen of buiten wilt gaan gebruiken. Je hebt namelijk indoor tafels die niet geschikt zijn voor buiten omdat ze niet tegen vocht kunnen. Hou er daarom ook rekening mee dat dit type tafel niet geschikt is in vochtige ruimtes zoals kelders, loodsen of schuren. De tafel zal dan helaas niet zo’n lang leven hebben. Ben je juist op zoek naar een tafel die juist wel tegen vocht kan? Ga dan voor een speciale outdoortafel die daar voor geschikt is. Die zijn namelijk gemaakt van maleminehars en daardoor weersbestendig. Wel is het aan te raden om een afdekhoes te gebruiken zodat hij beter schoon blijft en waardoor je langer plezier zal hebben ervan. 

Ga voor de juiste kwaliteit tafel

Als je gaat kijken naar tafeltennistafels dan zal je zien dat je heel veel verschillende modellen hebt waar je uit kan kiezen. Er zit vooral verschil in kwaliteit van de tafels. Met name het onderstel en het tafelblad hebben verschillende kwaliteiten waar je uit kan kiezen. De dikte van het staal en de diameter van de buizen bepalen voor het onderstel vooral de kwaliteit. Hoe dikker hoe steviger en vaak kwalitatief beter. Dat geldt ook voor het tafelblad. Hoe dikker het blad is hoe kwalitatief beter het is in verhouding. Hiernaast kan je ook nog kwaliteitsverschil in de wielen en het opklapsysteem ervaren. Als je wilt gaan voor een betere kwaliteit dan zijn dikkere en grotere wielen vaak een beter keuze. 

Kies het gewenste materiaal voor het speelveld van de tafeltennistafel

Er zijn drie soorten materiaal waaruit de tafeltennistafel gemaakt kan zijn. Je kan gaan voor spaanplaat, melaminehars, beton of staal. De laatste twee materialen zijn geschikt voor buiten gebruik en het eerste materiaal kan het beste binnen gebruikt worden. Wil je professioneel en intensief de tafel gebruiken? Ga dan altijd voor beton of staal, deze materialen zijn het beste bestand tegen de intensiviteit. 

Kies je voor opklapbaar of een vast model? 

De laatste belangrijke keuze is of je kiest voor een tafeltennistafel die altijd vast in de ruimte staat of dat je hem wilt opklappen tussendoor om ruimte te maken. Als je hem regelmatig wilt in- en uitklappen is het belangrijk om te kiezen voor een stevig exemplaar. Hou rekening ermee dat je in de ruimte waar je de tafel plaatst ook genoeg ruimte om de tafel heen nodig hebt om te kunnen spelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *