Drone kopen? Mavic Air review!


Een drone kopen, informeer je eerst goed
Ga je een drone kopen en overweeg je om een Mavic Air te kopen, dan is dat iets wat je niet zomaar moet gaan doen. Ga je een drone aanschaffen dan krijg je te maken met het gebruik van het apparaat en met een aantal product specifieke eigenschappen. Een Mavic Air is in dat geval een veelgemaakte keuze en dat heeft zo zijn redenen. We hebben een review gemaakt naar aanleiding van een aantal situaties waarin de drone in de praktijk is gebruikt. Verder keken we naar de wet- en regelgeving op het gebied van drones. We keken in hoeverre een Mavic Air kopen in dat geval een goede keuze is.

Een vergelijking met de eerdere versie
Ga je een Mavic Air kopen dan schaf je in feit de dertiende drone van DJI aan. Het gaat hier om een type drone wat voor de consumentenmarkt en de zakelijke markt is ontworpen. De drone is een apparaat wat lijkt op een aantal eerdere uitvoeringen van de Mavic Air. We hebben het hier over Mavic Mini en de Mavic 2. Ga je een drone kopen en kijk je daarbij vooral naar het uiterlijk van het apparaat dan zou je dus niet per definitie de kostbaarste en nieuwste versie hoeven aan te schaffen. Het verschil zit hem in meerdere zaken. Een belangrijk verschil is de veiligheid van de drone. Ga je een Mavic Air kopen dan kies je vooral voor de nieuwste versie omdat deze voldoet aan de veiligheidseisen die de overheid eraan stelt.

Let op de plek van de onderdelen
Ga je een Mavic Air kopen dan is een van eerste zaken waar je op moet letten het gemak van de montage. Een drone zal nooit geheel uit één stuk zijn: er moeten meerdere delen op elkaar worden geklikt voor je een veilig en volledig functionerend apparaat hebt. Een belangrijk punt is de plek van de propellers. Er is sprake van linksdraaiende en rechtsdraaiende propellers. Met een kleurcode is aangegeven welke propeller op het apparaat moet worden geplaatst. In de gauwigheid zullen gebruikers dit echter gemakkelijk verkeerd doen waardoor het toestel niet werkt. In andere gevallen zal er een onveilige situatie ontstaan.

Een 4K camera
Een Mavic Air kopen doe je vooral vanwege de kwaliteit van de camera die men erin verwerkt heeft. Er is namelijk gebruik gemaakt van een Sony Quad Bayer CMOS sensor waarbij je een diagonaal is van ½ inch. Deze is iets groter dan die van de voorloper waardoor je betere beelden kan maken dan met de eerdere uitvoering van Mavic Air.  Ga je dus een Mavic Air kopen en wil je vooral het optimale gebruik maken van de camera dan is de nieuwste uitvoering een goede keuze. Wanneer je op professioneel niveau beelden wil gaan maken dan is deze nieuwste en sterkste camera ideaal voor goed beeldmateriaal. Tevens kan je HDR beeldmateriaal maken met een snelheid van maximaal 25 tot 30 fps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *