Knoopcel batterijen voor meerdere apparaten

Knoopcel batterijen worden bij veel verschillende apparaten toegepast, maar lang niet iedereen heeft ze in huis liggen. Het zijn namelijk niet de doorsnee batterijen, maar zijn voornamelijk voor kleinere apparaten te gebruiken. Ze komen daarbij in verschillende soorten, waardoor je goed moet weten welk formaat in een bepaald apparaat moet. Je kunt jouw aankoop doen bij Batterijenstunter. Maar welke batterijen heb je eigenlijk nodig voor jouw apparaten en hoe weet je of je de juiste knoopcel te pakken hebt?

De plaatsing van knoopcel batterijen

Knoopcel batterijen zijn ronde platte batterijen die op een knoop lijken. Op de bovenkant van de batterij staat het modelnummer aangegeven. Dit modelnummer is belangrijk voor een goede werking van een apparaat. Aan de onderkant is de min kant te vinden. Dit gedeelte moet onder als je hem in het compartiment plaatst. Het is dus wel belangrijk dat je de batterij op de goede manier plaatst. Doe je dit niet, dan ga je merken dat er geen werking plaats kan vinden. Vaak staat er met een minnetje aangegeven hoe de batterij moet zitten voor een goede werking. Let hier daarom op voordat je aan de slag gaat.

Verschillende soorten terug te vinden

Knoopcel batterijen komen in verschillende soorten, waarvan vier het meeste voorkomen. Zo heb je Lithium, Alkaline, horloge en hoortoestel batterijen. Ze worden allemaal aangeduid met andere codes, zodat je nooit de verkeerde aanschaf kunt doen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat kijken naar lithium, dan wordt hier de code CR voor gebruikt. Deze batterijen gebruik je voornamelijk voor fietslampjes en andere platte apparaten die voorzien moeten worden van stroom. De cijfers die vermeld staan achter de code geven de afmetingen weer. Zo zie je direct welke je nodig hebt en kun je ook tot de juiste aankoop overgaan.

De kleine knoopcel batterijen voor horloges en hoortoestellen

De Alkaline knoopcel batterijen kennen de code LR en kunnen van pas komen bij horloges. Echter worden hier altijd andere batterijen voor geadviseerd. Als je gaat kijken naar dit type batterij, zie je dat er twee varianten het meeste voorkomen, namelijk de 44 en 1130. Horloge- en hoortoestelbatterijen zijn de kleine varianten. De hele kleine afmeting zorgt ervoor dat je geen groot apparaat nodig hebt om de batterij in kwijt te kunnen, wat veel extra comfort op kan leveren. Je behoudt hierdoor ook het lichte gewicht.

Altijd letten op het modelnummer en de afmeting

Welke je ook nodig hebt er is altijd kwaliteit geboden. Je moet altijd goed opletten welke er nodig zijn om een bepaald apparaat te laten werken. Veel apparaten hebben dit op de verpakking staan, zodat je gelijk een aantal knoopcel batterijen mee kunt nemen van de winkel. Voor andere apparaten moet je in de handleiding kijken. Als je de verkeerde afmetingen aanschaft, zullen de batterijen niet goed blijven zitten en maken ze ook geen contact met het compartiment. Het resultaat is dat je een apparaat hebt dat niet werkt of veel storingen bevat. Bekijk daarom altijd wat je nodig hebt en ga voor de oplossing die voorgeschreven staat.

Kijk vandaag nog op www.batterijenstunter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *